top of page

Wilt u zelf ook een steentje bijdragen?
Bekijk dan onze 8 tips over groen onderhoud

Veel milieubesparende onderhoudswerkzaamheden blijken niet alleen beter voor de rijprestaties en het comfort van uw auto, maar leveren ook een lager brandstofverbruik op.

Groen onderhoud kan dus financieel voordelig zijn én het draagt bij aan een duurzamer milieu.

Wilt u zelf ook een steentje bijdragen en/of besparen op uw autokosten? Wij helpen u graag op weg met onze acht groene onderhoudspunten.

Brandstof


Zorg ervoor dat u de voorgeschreven motorolie voor uw auto gebruikt. Als u hiervan afwijkt kunnen de brandstofkosten oplopen. Bij ons kunt u altijd de juiste olie in literflacon verkrijgen zodat u de juiste gebruikt.

Autobanden


Kies bij vervanging van de banden bij voorkeur voor banden met een lage rolweerstand. Door het gebruik van de juiste banden valt het brandstofverbruik jaarlijks lager uit.

Bandenspanning


Met de juiste bandenspanning verbruikt uw auto minder brandstof, zelfs bij normaal rijgedrag. Het maandelijks controleren van de bandenspanning kan jaarlijks een besparing van meer dan honderd euro opleveren. Wij adviseren u graag over de juiste bandenspanning van de auto.

A/C installatie


Is de airco-installatie goed gevuld? Een airco die niet goed is afgevuld met koudemiddel verbruikt meer energie en daarmee dus ook meer brandstof.

Filter


Zijn het luchtfilter én het airco interieurfilter schoon? Bij tijdige vervanging blijven de brandstofkosten lager.

Motor


Een motor die niet 100% loopt, stoot meer emissie uit (zoals bv. CO2) en verbruikt dus ook meer brandstof. Met een goed werkende motor kunnen onnodige brandstofkosten én extra belasting voor het milieu worden voorkomen.

Roetfilter


Zorg voor tijdige vervanging van het roetfilter. Volledige verstopping kan er voor zorgen dat de motor in noodloop gaat of dat er niet harder dan 50km per uur kan worden gereden. Regelmatige controle vermindert de CO2-uitstoot en houdt bovendien de brandstofkosten lager

Katalysator


De katalysator verminderd de hoeveelheid van schadelijke en giftige gassen. De werking van de katalysator wordt tijdens de APK keuring gecontroleerd. Als de werking er niet is, wordt de auto afgekeurd.

Door de aanwezigheid van edelmetalen in de katalysator, kan deze worden gerecycled. Hierdoor heeft een afgeschreven katalysator nog een behoorlijke restwaarde. Op de juiste manier afvoeren van een kapotte katalysator is beter voor het milieu én levert dus geld op.

bottom of page